Pages

June 30, 2010

lagu yg comel~ utk budak comel~

woohoooo..
lagu nih mengingtkn ak pd housemate lama aku
huk..hukk
apa taknya..xkira masa
pagi, ptng, siang, mlm, tgh mlm, awl pagi
mestiiiii terngiang ngiang kt gegendang telinga ak nih
akn kecomelan suara bdk nih
terasa cm nk cubit jer pipi bdk yg nyanyi tuh
suh dok diam2...
hak..hak...orng nk tdo pon xblh,
dia asyik nak nyanyi jerr
baru skang dh berpindh umah
terasa plk rindu nk dgr suara bdk nih lagi
hak..hakk..tu la kan
dah berjauhan baru lah nak terasa rindu ker, syng ker...
perangai cm syial jer kn...ishk...ishk...

sbnrnya yg ak mksudkn bdk nih adlh
ringtone housmate ak tuh yg ada suara bdk yg nyanyi
cam comel~ jer
mcm nih lah kowt nk gmbrkn betapa comelnya
byngn ak bila trdgrnya lagu nih~
wakakakaaa
eh yg nih ak jumpa kt google image bila key in 'cuppycake'
tgk? ada kaitan kan
lagu yg comel utk bdk yg comel~...
huhuu

mlm nih ak nk dgr puas2
lps kn rindu wooooooo000000000~

layannnzz jerr
video

June 28, 2010

tears for england!


w/pon sedeyh
hak..hak...
bai bai england
c u again 4 years from now!
better to work hard!!

p/s:
tensen rooney xperform smlm
hihi..ramalan ak salah smlm! xper dh nk wat cmnakan! kita cuma mampu meraml jer
huk..hukk
apa2 pon mlm nih Spain mesti menang 3-1..yeaaahhhhhhhh go spain goo

June 27, 2010

Trouble is a friend

Trouble is a Friend
LENKA

Trouble he will find you,
no matter where you go,oh oh
No matter if you're fast,
no matter if you're slow,oh oh
The eye of the storm or the cry in the morn,oh oh
You're fine for a while but you start to lose control...
He's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine
Ah ooh...
Trouble is a friend but trouble is a foe,oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow,oh oh
He sees what I see and he knows what I know,oh oh
So don't forget as you ease on down the road...
He's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend yeah
trouble is a friend of mineoh oh
So don't be alarmed if he takes you by the arm
I roll down the window,
I;m a sucker for his charm
Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine
ah ooh
How I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave,
I try, oh oh I try.....
But he's there in the dark
He's there in my heart
He waits in the wings
He's gotta play a part
Trouble is a friend yeah
trouble is a friend of mine oh oh
So don't be alarmed if he takes you by the arm
I roll down the window,
I;m a sucker for his charm
Trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine
ah oo hoh
ooh ooh.....


p/s: England mesti menng mlm nih! (2-1)

June 26, 2010

SPAIN masih calon utama

Betul ramalan ak dr awl lg yg SPAIN mmng calon faveret untuk worldcup kali ini
jika diawal permulaan kalah tipis 0-1 kpd Swiss
namun kini SPAIN berada dlm posisi terbaik utk melangkah ke final
seterusnya menjulang trophy worldcup 2010

David villa yg merupakn perancang utama disamping torres
sudahpon meledakkn 3 gol dan diantara top scorer utk stkt ini

Next stage akan menemukan spain dgn portugal
tetapi melihatkn corak permainn kental portugal
mmng susah jgk utk menceroboh gawang mereka

Namun apa pon ak meramalkn Spain mnng 2-1
YEeaahhh..GO Spain goooooo



June 22, 2010

Apa cerita kawan2 lanun aku skrng!


Jelas terpancar kegembiraan di wajah Luffy setelh dia akhirnya berjaya kluar drpd penjara Impel Down bersama dgn tawanan lanun2 yang laen.
Kapten Magellan, ketua warden penjara terpaksa akur dgn kelicikan, kehebatan dan smngt kerjasama antara mereka

Tetapi Luffy tidak dapat menahan perasaan sedihnya apabila memikirkan nasib kwnya Mr. 2 yang sanggup berkorban demi membantunya kluar drpd Impel Down dlm usaha utk menyelamatkan abngnya, Ace yg dlm tawann marine, tunggu masa jer nk kena public execution.

--air mata seorng lanun--
Lanun pun punya perasaan jgk weh!
Luffy dan Mr. 3 menangis kesedihan atas smngt setiakawan Mr.2 dan nasib yang bakal menimpa kwnya itu stlh terpaksa ditinggalkn di Impel Down

Luffy dalam meneruskn pelayaran ke Marine HQ utk menyelamtkn abngnya.
Tetapi kali ini dia kesunyiaan, jika selama ini Luffy bersama dgn kwn2 nakamanya yg sentiasa ceria, ttp utk perjalann kali ini, dia keseorngn!.
Jelas Luffy merindui kwn2 nakamanya iaitu Zoro, Nami, Usop, Sanji, Chopper, Robin, Franky dan Brooke dan mengenangkn nasib yg bakal menimpa mereka.

Nami kini terpisah jauh dgn rakan2nya yg laen di small sky island- Weatheria
Kat pulau ini trdpt scientist yang membuat penyelidikan tntng cuaca. mmng power seyh! diorng mmng sehinggakn dapat mencipta hujan dgn gelembung2 udara/ wap tiruan yang dihasilkn oleh tiupan angin.
Skrng Nami dalam usahanya utk mempelajari dgn lebih mendalam tntng selok belok 'sains kaji cuaca'
ye lah dh mmng cita2nya utk menjadi pelayar terhebat!

Si Sanji plk skrng di Peachy Island 'Kamabakka Island' yang mana semua penghuninya adalah 'queer'. pondan, nyah2, mak2 haa spesis sama lah tuh!
tapi kt sini semua pondan2nya mak aii muka cm celaka, perangai dh la cm sial, tapi satu jer diorng mmng power! hak..hak...tu jer
Ratunya plk, Ivankov skrng bersama dgn Luffy on d way ke Marine HQ


Ak xmau nak ulas lebih psl si sanji nih!
serius ak nyampah thp gaban apa motif sbnrnya sanji dkt pulau nih
xdpt terima dow perubahan sanji
jelas! mmng HAMPA!


Hak..hakk...tapi ak terhibur dgn budak comel nih!
Si Chopper skrng terpisah kt pulau Bird Kingdom
Dimana kat pulau nih puak manusia dn burung bermusuhan
slalu jer berperang mereka nih. xprnh nak aman
mungkin dgn kdtngn si chopper nih blh mndamaikn mereka lah kot.
tetapi skrng yang berkuasa adlh burung gergasi! yer lah saper xbengang kan kalau haiwan yang berkuasa ke atas manusia.


Hak..hak..mmng cute chopper nih. suka jer ak tgk aksi dia. mmng sntiasa klkr
skrng nih si chopper bersahabt baek dgn anak burung yg sesat, jatuh dr sarang mak bapaknya. tgk baby burung pon dah besar apatah lagi mummy ngn daddy dia!

setakat ini shj dulu smntara ak hupdate tntng kisah kawan2 Luffy yang laen.

June 21, 2010

Rileks la rooney


Rileks la bai,
jgn marah2
baru kena jentik sikit
xkan dah mengaum kot...
hakk...hakk...

hangin2 dia pon
dh dia mintak maaf da
ha! cmnilah baru gentlemen beb
cayalah rooney! mmng cool!

Demi MU (bkn england)
ak akn tetap sokong rooney!

Photobucket

p/s:
tahniah utk portugal! berpesta gol sakan, sib baek taknya 8-0
mungkinkah pisang bakal berbuah kali ke-2?...huhu

June 19, 2010

England vs Algeria: lebih baik tdo dr tgk!

Mesti ramai yang xbangun lagi nih kan
smlm jaga kul 2 pagi
tdo last2 hbs game mungkin pkl 4 kan
haha favorite match punya psl lah sgt
sanggup tuh!

Tapi hampeh
hak..hak..hakk....

aku?
sib baek dowh xterjaga pagi tadi
gerak hati mmng nk tengok
tapi entah mcmana kesilapn teknikalnya
xjaga- jaga!
haha... dh jam pon xkunci

pagi2 lagi dkt 6 lebih ak dh jaga,
terus jer on kan laptop
pegi ke FIFA website
haa tgk nih!



Statistik perlawanan pagi tadi!

haa ambik ko
dalam hati aku mmng patut pon ak xterjaga
kalau ak tgk full time game mcm nih
mmng nyesal thp gaban lah

xdpt nk byngkn lah mcmana team england tuh maen
tgk dr statistik tuh pon
team Algeria yg conquer game!
perghhh...
mmng btl2 lioness lah!
hahaaa...
apa2 pon ak nk komen sikit jer:

MMNG TERUK SIALLL

ada yang xpuas hati ker..
lantak lah..hak..hak..hakk~

satu lagi nk tergelak ak baca headline kt FIFA tuh

"ALGERIA FRUSTRATE TOOTHLESS ENGLAND"

hakk..hak..hakkk

Belly Laugh


Belly LaughBelly  Laugh

Boleh tak kalau korng byngkn singa tanpa taring!
nih bukan setakat xder taring!
dgn gusi2 pon xder skali..

hahahahaaaa..gelak lagi

sekian.
p/s: ak akan tetap setia menyokong team spain!

June 9, 2010

Mcm2 citer sempena World Cup..aku nak sambut World Cup kat umah!



Tinggal 2 hari jer lagi sblm sepak mula worldcup 2010 bermula
semua orng pon dh start brdbr dah skng nih
mengalahkan orng yg nak maen plk
padahl nk tgk jer pon tuh pon dr jark jauh...hak..hakk..

byk lah persiapn skrng nih termasuklah yg terjadi pada ak dn rakan2 housemate ak nih

rumah sewa kami yg dr xder tv
dah ada tv dah..
baru 2 hari lps kwn rumah ak angkut dr umahnya
tenkiu2..bolehlah tv percuma kitorng!
tv dah ada..tunggu nk masuk astro jer lg
barulah meriah susana worldcup nnti

Kawan ak yg sorng lg plk mmng mcm2 hal!
bijak btl dia mmnfaatkan kemudahn free kt office
nk tau apa dia buat
tp awas! jgn gelak dowh
kang dia terajang kan..
hakk..hakkk

psssssssst...nak tau aper,
boleh lak dia print full jadual perlawann worldcup guna printer office
hixx..hixxx...mmng nk tergelak ak!
bknnya black and white
siap bercolour lg
hah! amik ko...hak..hakk
sib baek lah mesin printer tuh cuma makan kertas A4 jer
kalau dibuatnya A3..
mmng heaven lah kwn ak tuh
sbnrnya kitorng pon blh dpt untung aper
boleh lah tau match aper kan tiap2 hari!
mantap ah kwn ak!

ak pon ada jgk peristiwa yg ak akn lakukan
lg gempak seyh
xper aslkan worldcup kali nih lebih meriah..
haha..itu yg penting!

Besok last day ak kerja utk minggu nih
mlm tuh ak nak cabut balik kg..
lusa ak apply utk cuti peristiwa
peristiwa aper?..peristiwa worldcup lah , apa lg....
hak..hakkk
ak nk balik kg sambut worldcup kat umah dgn keluarga dan sanak saudara
huhuh....lawak x

Eh, ingt senng ker nk jumpa world cup nih
kalau raya setahun sekali leh jer jumpa
piala thomas lk 2 thn skali..
ni bapak dia..4 thn skali!
mana nk cari tuh!
huhuu

itulah sebabnya semua orng excited menunggu tibanya piala dunia, WORLDCUP

Nak tau tak, apa pasukan favorite ak untuk edisi kali nih
jeng..jeng..jeng.....
Dah tau dah team mana
hak..hakkk
Spain lah..team mana lagi
mmng komfem lah akan juara punya
tunggulah kalau xcaya!

Ni lah dia pemain2 harapan ak utk kali nih
moga korang semua sukses sepnjang semua perlawanan
jgn malukan ak dowh
hix..hixxx
belasah jer 'the 3 lioness' tuh
huhuh..jgn bagi chance pon!
kasi nangis kaw kaw nyer

~bakal pemain terbaik untuk edisi kali ni

June 6, 2010

GEMPAR: email customer yg tak berpuashati kpd TM

ISU PANAS untuk memanaskn lagi mlm anda!

E-mail ini sbnrnya dtng dr seorng customer yg xberpuashati terhadap perkhidmatan TM.
entah apa mslhnya anda boleh lah membaca dan memahaminya sendiri


klik utk besarkan image~

Hak..hakk..
ambik ko TM..kan dah kena..~~kwang..kwang..kwang...
huhuh..pedeh gak tuh

Bagi pandngn akulah yg bersifat neutral, PH-7
aku sokong jer tindakan customer nih
apa taknya kan dah berbulan beliau tunggu cuma untuk service line tel problem jer
tu pon susah ker nk settle Wahai TM~

kesian jgk lah kt customer tuh
mungkin disebbkan line telefonnya problem...
streamyx pon KO lah skali...
pastu byr bulanann tetap wajib..
xdernya TM nk kasi rebate ker aper..
jgn hrplah kan!
ak pon hangin jgk kdng2 kt TM nih...huhuh!


Syabas tindakan berani dan bijak anda
harap lepas nih TM boleh improve perkhidmatannya lagi
barulah orng suker

wahh...mmng mantap dow customer nih..
siap bagi tips lagi tuh...
hix..hixx...mesti pedeh jgk tuh untuk orng2 TM terima hakikat!

June 5, 2010

Mari berkenalan dengan diri masing masing


sejauh mana aku mengenaliku

-- masa kecik2 dulu cita2 ak nk jd driver ketapi, bila dh meningkt remaja,
up skit nak jdk pilot, tp last2 xkemana jgk cita-cita tuh,
tamatnya pengajian kt univ, akhirnya jdlh ak manusia yg berguna..hak..hakk...
.......

---kwn2 ak tanya apa hobi ko..
hobi ak mlukis...tp mslhnya bila ak compare artwork ak dgn bdk darjah satu, confuse ak dibuatnya. x improve2 rupanya lukisn ak selama nih! sama jer ak tgk dgn diorng!
.........

--slain itu ak juga suka memancing...mslhnya ak geli nk pegang cacing!..
nk tgk pon ak dh geli...apa tah lagi nk sentuh!...yuck! geli dow
adik ak jgk yg jd mangsa tukang bubuh cacing time tiap kali nk mmncing...
hak.hakk..hakkk...kesian! hobi ak menyusahkan orng rupanya
.........

--ko suka kembara x..
wah suka2..mmng ak suka aktiviti lasak, adventurous, masuk hutan, kluar hutan.
boleh tgk alam ciptaan ilahi yg sungguh indah dan permai
hutan belantara yg kehijaun dgn burung2 yg berkicauan,
tapi kan, bila jumpa sekor pacat pon ko blh lari pecut 100m!
apa cer kang??..
konon nk masuk hutan lah sgt...hakk..hakk..
...........

Masih terlalu byk lagi yang xtertulis

biasalh tak semua benda yang kita inginkan boleh atau menepati dgn jiwa kita
setiap orng ada kelebihan dn kekurangan masing2
dan
untuk mencapai apa2 yg kita inginkan
perlulah disertai dgn USAHA dan bkn semata mata keinginan
kita perlulah berubah!
sama2 muhasabah dan mengenali diri masing-masing

Remember:
This World Is Large Enough For You To Success

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails