Pages

October 25, 2009

Si BEN 10 dgn auranya

Ben 10..Its hero time!

Ben 10 terbitan cartoon network mengisahkn sorng kanak-kanak bernama Ben Tennyson berumur 10 thn.
kekuatannya adlh kerana memiliki jam ajaib atau lebih dikenali sbg Omnitrix yg ditemuinya setelh jatuh dr ruang angkasa.
Omnitrix ni memblhkan Ben bertukar menjadi 10 alien yg berlainn yg mana msing2 mempunyai kekuatan yg tersendiri dan istimewa.


Akibatnya, Ben berasa bertnggungjwb utk melindungi dunianya dr ganguan alien2 yg jht ini yg juga inginkan kembali omnitrix tersebut.


perjlnn cartoon ini bukannya mengishkan Ben yng keseorngn dlm mlwn makhluk2 asing ini
ttp dibntu juga olh datuknya yng handal, max
dan juga kepintaran kakak sepupunya, Gwen Tennyson.


Tgk lah skang betapa kuatnya aura hero cilik si Ben ni kt negara kita..
mana2 ada jer Ben 10 junior yg kita jumpa
kanak2 mmng menggemari cartoon ini kerana bg ak ianya mudah difahami,
terdpt byk aksi dlm setiap pertarungn dan
lebih2 lg aksi ketika si Ben itu bertukr menjadi superhero
dan yg plng penting juga adlh kekuatan
character Ben itu sendiri, hero yg mana ia adlh sebaya dgn diorng.

Kanak2 juga mungkin tertarik dgn gadget, Omnitrix tu..
mana lah tau kot2 blh bertukr mnjd raksasa ker...
haha.....mmng tinggilah imiginasi diorng ni!

contohnya cm gambar kt bwh ni la

[kredit utk: aqiffalah]

kalau ak budak2 pon...
ak nk pakai omnitrix tuh...hehe...

lagi lah seronok budak2 kalau dpt befday kek hero kegemaran diorng...
entah2 langsung xmkn...
yer lah syng....
"nk simpan, x nk makan"..haha


ha! bukan setakat budak2 jer yg menggemari Ben 10 nih...
hehe..ak pon terpengaruh jgk...
tgk! ini lah key chain ben 10 ak...
haha...amacam...
korng pon teringin jgk ker..

5 comments:

Noor said...

hehehe...yg tua2 pon minat ben 10 gak eh

Cik Peanut said...

adik peanut giler suker menda alah ni
semua menda nak ben10
peanut tak penah lak tengok
hik2x
:P

kirana said...

Suke tengok citer Ben10 nih. Leh imagine lak kalo ader jam cam gitu betol2. Nak tukor2 imej la... jap jadi siti nurhaliza, jap jadi beyonce, jap jadi ashwarayrai!

baincardin said...

weih...kek tu buat perut terasa lapar! heheh...^_^

Cik Akma said...

haha agak r. kek tu cm beshh kot hhaha :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails