Pages

June 22, 2010

Apa cerita kawan2 lanun aku skrng!


Jelas terpancar kegembiraan di wajah Luffy setelh dia akhirnya berjaya kluar drpd penjara Impel Down bersama dgn tawanan lanun2 yang laen.
Kapten Magellan, ketua warden penjara terpaksa akur dgn kelicikan, kehebatan dan smngt kerjasama antara mereka

Tetapi Luffy tidak dapat menahan perasaan sedihnya apabila memikirkan nasib kwnya Mr. 2 yang sanggup berkorban demi membantunya kluar drpd Impel Down dlm usaha utk menyelamatkan abngnya, Ace yg dlm tawann marine, tunggu masa jer nk kena public execution.

--air mata seorng lanun--
Lanun pun punya perasaan jgk weh!
Luffy dan Mr. 3 menangis kesedihan atas smngt setiakawan Mr.2 dan nasib yang bakal menimpa kwnya itu stlh terpaksa ditinggalkn di Impel Down

Luffy dalam meneruskn pelayaran ke Marine HQ utk menyelamtkn abngnya.
Tetapi kali ini dia kesunyiaan, jika selama ini Luffy bersama dgn kwn2 nakamanya yg sentiasa ceria, ttp utk perjalann kali ini, dia keseorngn!.
Jelas Luffy merindui kwn2 nakamanya iaitu Zoro, Nami, Usop, Sanji, Chopper, Robin, Franky dan Brooke dan mengenangkn nasib yg bakal menimpa mereka.

Nami kini terpisah jauh dgn rakan2nya yg laen di small sky island- Weatheria
Kat pulau ini trdpt scientist yang membuat penyelidikan tntng cuaca. mmng power seyh! diorng mmng sehinggakn dapat mencipta hujan dgn gelembung2 udara/ wap tiruan yang dihasilkn oleh tiupan angin.
Skrng Nami dalam usahanya utk mempelajari dgn lebih mendalam tntng selok belok 'sains kaji cuaca'
ye lah dh mmng cita2nya utk menjadi pelayar terhebat!

Si Sanji plk skrng di Peachy Island 'Kamabakka Island' yang mana semua penghuninya adalah 'queer'. pondan, nyah2, mak2 haa spesis sama lah tuh!
tapi kt sini semua pondan2nya mak aii muka cm celaka, perangai dh la cm sial, tapi satu jer diorng mmng power! hak..hak...tu jer
Ratunya plk, Ivankov skrng bersama dgn Luffy on d way ke Marine HQ


Ak xmau nak ulas lebih psl si sanji nih!
serius ak nyampah thp gaban apa motif sbnrnya sanji dkt pulau nih
xdpt terima dow perubahan sanji
jelas! mmng HAMPA!


Hak..hakk...tapi ak terhibur dgn budak comel nih!
Si Chopper skrng terpisah kt pulau Bird Kingdom
Dimana kat pulau nih puak manusia dn burung bermusuhan
slalu jer berperang mereka nih. xprnh nak aman
mungkin dgn kdtngn si chopper nih blh mndamaikn mereka lah kot.
tetapi skrng yang berkuasa adlh burung gergasi! yer lah saper xbengang kan kalau haiwan yang berkuasa ke atas manusia.


Hak..hak..mmng cute chopper nih. suka jer ak tgk aksi dia. mmng sntiasa klkr
skrng nih si chopper bersahabt baek dgn anak burung yg sesat, jatuh dr sarang mak bapaknya. tgk baby burung pon dah besar apatah lagi mummy ngn daddy dia!

setakat ini shj dulu smntara ak hupdate tntng kisah kawan2 Luffy yang laen.

4 comments:

Gransazer said...

suke!!huhu~(^_^)

armin yosh said...

oii tq

Mommy Pinky said...

SUKE GILER ONE PIECE!! XD

Mommy Pinky said...

baca online dan komik pun buat koleksi kat rumah...hehe :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails