Pages

June 6, 2010

GEMPAR: email customer yg tak berpuashati kpd TM

ISU PANAS untuk memanaskn lagi mlm anda!

E-mail ini sbnrnya dtng dr seorng customer yg xberpuashati terhadap perkhidmatan TM.
entah apa mslhnya anda boleh lah membaca dan memahaminya sendiri


klik utk besarkan image~

Hak..hakk..
ambik ko TM..kan dah kena..~~kwang..kwang..kwang...
huhuh..pedeh gak tuh

Bagi pandngn akulah yg bersifat neutral, PH-7
aku sokong jer tindakan customer nih
apa taknya kan dah berbulan beliau tunggu cuma untuk service line tel problem jer
tu pon susah ker nk settle Wahai TM~

kesian jgk lah kt customer tuh
mungkin disebbkan line telefonnya problem...
streamyx pon KO lah skali...
pastu byr bulanann tetap wajib..
xdernya TM nk kasi rebate ker aper..
jgn hrplah kan!
ak pon hangin jgk kdng2 kt TM nih...huhuh!


Syabas tindakan berani dan bijak anda
harap lepas nih TM boleh improve perkhidmatannya lagi
barulah orng suker

wahh...mmng mantap dow customer nih..
siap bagi tips lagi tuh...
hix..hixx...mesti pedeh jgk tuh untuk orng2 TM terima hakikat!

9 comments:

Cik Akma said...

haha tm jgn cari psl ngn kami yang suke online ni. lalallaa~

hans said...

kasi tm lebih alert dan pantas

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tm ?

hoho.

selalu buat orang meradang. keh3

akuopi said...

mmng buat orng panas jer tm nih

~Ann~ said...

sangat sokong!!! kadang2 time urgent nak guna pun xle, memang menyampas!

armin yosh said...

kalau cik Ann pon da btl2 menyampas..mmng btl2 sampah lah TM nih

kaizen shinobi said...

hahahhahahhahaha


ambek ko TM... orang komplen lembut2 xnak dengar... kan dah kne tegur kasar? hahaha

Nazra~ said...

ish..surat terbuka ni...huhu

Mohd Nasri Md. Nasir said...

perghh..dia dok soromban kn..
ni msk lomak cili api pn klh gk ni ngn statement dia tu..pedas..hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails