Pages

March 31, 2009

Kisah Si Copi

Cikgu: bagi persamaan bagi power (kuasa)

copi dgn bersemngt nya bgn utk menjwb soaln cikgu itu

Copi : Power rangers cikgu

Cikgu: Awk ni kan, cikgu tgh serius ni... o.k lah mungkin bukan taraf awak kot utk mnjwb soalan ini (cikgu:hehe..apa lah ak ni lelebih pulak)...
Cikgu: Ok... utk menyalakan mentol lampu, apa yg perlu ada?

Copi pun sekali lg dgn smngtnya yg tidk pernh luntur bgn utk menjwb soalan cikgu itu..

Cikgu: Awak lg, blh ker ni, o.k baiklah..apa yg perlu ada utk nyalakn mentol lampu?

Copi : Ada switch cikgu..

Cikgu: (dgn geramnya *&^%$#@!) a'ah betul lah tu....o.k lah cikgu bgi clue, kita mestilah kena ada 'i'. O.K soalan cikgu yg berikutnya,'i' apa? (dgn menuding jari telunjuknya yg gebu kearah seorng pelajr yg bernama syamsul)

Syamsul: apa-apa aja lah cikgu janji sedap utk diminum.....

....................
haha...itu baru INTRO...
O.K lah kisah dia mcm ni, cikgu tu bernama Mona. seorng cikgu yg periang tetapi kekadang terperasan bagus. baru sahaja mnmtkn pengajian di Universiti dan baru didaftrkn utk mengajar di Sekolah si Copi itu. Cikgu Mona itu ialah cikgu sains darjah 6. tetapi pada hari pertama di sekolah, cikgu Mona telah tersilap masuk kekelas si Copi itu.. itulah alkisahnya... jom kita berkenalan dgn si Copi..

p/s: jawapan utk soln diatas itu. 'i'(cikgu mona sebut 'air') adalh simbol bagi current (arus)


si COPI ni seorng kanak2 yg manja, baru berusia 7 thn 2 bulan 0 hari, darjah 1 pintar, bersekolah di sek.ren.keb. mentega susu. makann kegemrn adalh apa2 yg berasskn keju, manakala minumn kegemrn adalh ais.kacng soya. mempunyai kucing kesayangn yg bernama yoyot. makann kegemarn si yoyot ni adlh kacang peanut. si yoyot ni merupkn kembr kepada cik yam, kucing kesayngn mama Copi. makann kegemrn cik yam ni pula adalh kangkung kerana suka tolong mama Copi kat dapur. Si Copi ni tinggal bersama papa, mama dan abang dan hidup dalam keadaan bahagia...


...dh hbs utk episod ni..
...p/s kisah si Copi ini akn diupdatekn dr masa ke semasa..so keep up with me O.K
...p/s sori lah for this ntah apa2 ntah post..just sekadar selingan sahaja....semua idea dan skrip ni adalah original hasil dari rekaan aku sendiri...

8 comments:

aqinara said...

comel je cite XD
cpt2 update tao!
hoho

armin said...

awk berminat ker aqinara...
terima kasih lor..
ntah apa2 ntah cerita ni,.
mengarut jer lebih... hehe...
tp utk berhibur jer kn..

yg ni baru jer pos ptng ni...
next episod dh ada dh..
copi bersama dgn abng, mama, papa dia...

tunggu jer lah satu2 ek...

qishie said...

ok la tu.

eh?
copi takde awek ke?


kalau ada letak nama qish!

hahaha

armin said...

hahaha...si copi tu masih kanak2 lagi..masih mentah lagi...

tp kalau nk jadi awek abng dia blh jer...hehe..:)

Paan Lee said...

aku sangat bangga ngan kamu, armin! bab2 sains pun boleh buat lawak, huhu :) bagus2 akan keep update ngan kamu, sy akan follow kamu la.. lagi senang gitu!

♥♥me ~ cik sara said...

bz week, baru sempat nk bc2 blog org..
waaa..armin..cute story..
i'll keep up on d updates~~

cik sara pn akn rasa camtu ke bila mengajar nti?? dpt ank2 murid comey yg bgi jwpn hampehh..hahaha

Armin said...

thanks paan lee

thanks cik sara..sudi2 lah membaca nya..

haha..mmng pening lah cikgu kalau dpt ank murid cm si copi ni, tapi cik sara nnti aakn mengajr budak sek menengah kan....xper diorng dh matang dh...kalau xjugak xtau lah...nasib lah...

Anonymous said...

Cite mcm budak2 je...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails