Pages

April 3, 2009

copi, abng dan litar

(~utk memahami watak karakter, blh rujuk previous episod dlm kisah si copi~)

Copi:
abng tgh buat aper tu? dari smlm lagi copi tgk... xsiap-siap lagi.....

Abng:
baru jer selesai design litar, skng ni nk start pasang litar plk.

copi:
kan dah siap dah, nk buat apa lagi

abng: apa plk dah siap, kan abng tgh buat ni
copi:
tu, dkt sepang tu

abng:
lor! apa lah copi ni, tu kan litar lumba...buat penat ckp jer.....

copi:
hbs tu , ni litar apa?

abng: litar leTRIK! ...fhm..
copi:
oO.....patutlah xsiap-siap...

abng:
knp plk copi ckp mcm tu

copi:
kan hari ni xder elektrik...

abng:
ishk....ishk..ishk...copi ni, mmng buat abng tension jer..... litar ni abng buat untk htr isyarat dari jarak jauh guna gelombang radio, faham!! dah dah dah.. mmng kompem xfhm kan..pegi main jauh2..buat semak jer..


~selang beberapa jam kemudian, 2 set litar telah pun siap dipsng dan sedia untuk diuji keberkesanannya~

abng:
copi..copi...... sini jap, abng nk mintak tolong copi ni


~setelah si copi dtng~

abng
: copi tunggu dkt sini. tolong tgkkan litar ni jap. nnti kalau abng tanya, copi jwb tau!

copi:
yer! (dgn penuh semangat)


~si abng pon berlalu dgn membawa litar remote control yg tlh siap dipsng manakala litar yg satu lagi ditinggalkan bersama dgn si copi. setelah berada pada jarak yg diingini, lalu si abng pon menekan button litar remote control yg dibawanya. ~


abng:
copi! hidup tak?

copi:
tak!

abng:
(sambil berjln menghampiri tmpt si copi berada) hidup tak?

copi:
tak!


~akhir sekali, si abng berada betul2 di hadapan si copi dgn muka yg kecewa kerana merasakn bhw ujkajinya gagal smbil tgn menekan button remote control yg dipegangnya dgn layu~


abng:
lor! baru skrng hidup. ni dekat sgt ni (jarak)... mana boleh jadi...

copi: abng, mana ada hidup! tak bergerak pon. cuma lampu dia jer asyik menyala dari tadi!....
abng:
(dgn geramnya*&^%$#@!*) dah dah dah...pegi main jauh jauh.....abng xder mood ni..... dari tadi ayik tension jer...... abng rasa mcm nk mkn orng jer...




..............
p/s : cara sebutan si copi yg betul adalah bukan 'kopi' atau 'kupi'...O.K......yg betul adalh eja dgn pure huruf 'C'.....

p/s: ak mmrlukan pendpt korng lah samada perlu ke tidak ak post kisah si copi ni utk next sekuel (ceh!! sekuel!..poyo tul lah).....yer la, mungkin bg korng mengarut jer lebih...mcm bodoh jer rasa membacanya......kalau xperlu, ak stop kt sini jer lah..kalau x...ada lg next episod:

- copi, papa, kira-kira
- copi, mama, earth hour
- copi, abng, hujan.....

10 comments:

Paan Lee said...

yeah i have a friend name copi gak, n shes cute.

yeah, u perlu teruskan kisah copi ni, coz its very interesting sebab leh kaitkan dgn fizik.

jarangla cite2 mcm ni ade, leh tarik minat org lain membaca.

Armin said...

haha...thanks paan lee....really appreciate it..

ok lah, for the next sekuel...i will try my best lah.....

hehe....actually seronok perah otak ni...

amir_19@yahoo.com said...

copi, cayalh ko...hahaha....

kalau blh, next episod, lg ringkas lagi bagus..anyways.. it is good then..

qishie said...

sila sambung kisah copi!
hehehe

nEeChAn said...

salam..
bagus gak klu sambung kisah copi ni. hehehee.. actually sapa copi nih? adik kamu ke?

Armin said...

thanks all....

ok,,i will continue, dh ada dh sekuel dia nnti...lagi klakar:)..so tunggu jer lh..

mungkin i akn buat selang seli dgn sekuel 'when they talk'

emM...neechan, si copi tu mmng seseorng. mmg sgt ironi... so, sorilah xblh nk dedhkan...tunggu jer lh dr masa ke semasa:)

kakeru said...

Kisah Copi yg comel! So, teruskan usaha awak Armin. Pehtu nak wat bukukan kesah comel ni pun orait gak..hoho. Budak2...mmg kelakar.. Nak terang lebih2 pun payah..hoho.. ;)

TeNgKu JoHaRi said...

roti nan btol x?huahua
nway encik armin anda telah di link
hahahah
salam perkenalan(skemanya)
huahuahua

♥♥me ~ cik sara said...

copi yg comeylll...
sambung la lgi armin..
shuke baca..hehehe..klakaw!

Armin said...

yup kakeru, mmg leceh nk layan kerenah budak2 ni...haha...xderlh smpai nk buku kan...just suka2 jerp....tq kerana minat..

salam perkenln tengku johari

cik sara, yikes..i will continue it..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails